IP Kamera Sistemleri Nasıl Çalışır?

  • Admin
  • October 10, 2021
  • 518
  • 0
  • 0

  • IP Kamera Sistemleri Nasıl Çalışır?

IP Kamera Sistemleri Nasıl Çalışır?

IP Kamera Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

IP Kamera sistemleri küçük bir evden tutun, mega fabrikalara kadar her alanda kullanabileceğiniz yüksek çözünürlüklü görüntüleme ve güvenlik sistemidir. Günümüz teknolojisine uyum sağlayabilmek adına, güvenlik sektöründe de Analog Sistemlerden IP tabanlı sistemlere geçilmesi kaçınılmaz olmuştur. Kişi, nesne veya bir olayı tespit etmek amcıyla ihtiyaç duyulan yüksek çözünürlüklü kameralar IP sistemlerde 1,2-3-4,5,8 hatta 12 megapiksellere ulaşmış durumdadır. 

Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi IP kameraların Analog Kameralara üstünlüğü bariz görülmektedir. IP Kameralar, NVR (Network Video Recorder) Ağ Kayıt Cihazı yardımı ile olayları kayıt altına alarak geçmişte yaşanan olayları izlemenize yardımcı olur. Dilerseniz evinizde 1 adet IP kamera, dilerseniz fabrikanızda tek bir kayıt cihazı ile 256 adet IP kameraya kadar görüntü alabilirsiniz, fakat analog sistemlerde bu sayı maksimum 64 adettir.

 Neden IP Kamera?

IP Kameralar network tabanlı çalıştığından dolayı bir bilgisayar internet tarayıcısından IP adresi yazılarak yönetilebilir. IP sistemlerde Analiz yapma becerisi çok ileri düzeydeyken Analog kameralarda sadece belirlediğiniz alanda hareket olursa size alarm verebilmektedir. Ancak IP kameralarda analiz üst düzeyde yapılabilmektedir. Örneğin Alışveriş merkezlerinde kişi sayımı, alan yoğunluğu, ısı haritası, sınır ihlali, yüz tespiti vb. gibi çok gelişmiş analizler yapılabilmektedir. Otoparklarda plaka okuma sistemi ile aylık abonelerinize otomatik giriş çıkış işlemi yapabilir abone olmayana ne kadar süre kaldığı ile ilgili bir tutar yansıtabilirsiniz..

 Analog kameralardan gelen tüm kabloları kayıt cihazında sonlandırmanız gerekirken IP kameralarda kenar switcler'de sonlandırarak kablo sarfiyatının ve kablo kirliliğinin önüne geçebilirsiniz. IP Kameralar yüksek çözünürlükleri sayesinde yüz ve olay tespitini çok daha net yapabilirsiniz.

Yorum Yap

Not: Html Kullanılamaz!